top of page
Outdoor Workout

RYGSMERTER

Den hyppigste årsag til langvarige rygsmerter i og omkring rygsøjlen er spændinger i de inderste muskler omkring skelettet. 

Muskelspændinger her giver skævhed eller rotationer i ryg, skulder og bækkenparti. Der kan også være mekaniske forstyrrelser, som kommer efter skader eller flere års spændinger i disse muskler.

Det første led i behandling af dine rygsmerter, er at udrede om tonus i skeletmusklerne er i balance – om der er tonussymmetri. Det er en sjældenhed hos rygpatienter.

HVORDAN FINDER VI ÅRSAGEN TIL DINE SMERTER I RYGGEN?

Årsagen skal findes i de elementer som informerer hjernen om kroppens stilling. De vigtigste informationskilder til årsagen bag rygsmerter er øje, indre øre og fod.

Øjets stilling i øjehulen, informerer hjernen om hvad der er lodret. Man står oprejst på den måde hjernen opfatter vertikalitet på. Øjets stilling er betinget af øjenmusklerne alene og ikke det centrale syn.


Spændinger i øjenmusklerne får øjet til at dreje og dermed drejer det billede hjernen får ind af omverdenen (det er jo mørkt inde i hjernen). Skal hjernen nu godtage det fordrejede billede som kommer ind af rummet udefra, eller de informationer der kommer fra resten af kroppen om rumlighed? Hjernen vælger en strategi, der får flest mulige informationer fra kroppen til at stemme overens.

Det indre øre oplyser hjernen om hovedets placering i forhold til kroppen.


En refleks mellem øjne og indre øre deltager i at stabilisere det billede vi får ind på nethinden af omverdenen. Optimal fusion af disse informationer gør, at man kan ryste hovedet og læse samtidigt, men ikke ryste bogen og læse samtidigt.

Celler i huden, især midt på rygsøjle og under fod, giver hjernen de helt korrekte oplysninger om hvilke grader vore led står i.

De vigtigste informationer for lænd og bækkenparti kommer fra fodsålen. Forkert fodtøj forstyrrer disse oplysninger og der er især tale om svangstøtte og bådformet fodtøj, der får foden til at rulle. Foden skal rotere vægten fra ydersiden af hælen til stortåen ved gang, det stimulerer svangen og holder denne oppe.

Muskelceller informerer hjernen om hvor udstrakt musklerne er, så hjernen kan regne ud hvor meget arme og ben er bøjede, uden man behøver holde øje med det. Der er for mange ting at tænke på hvis man skulle holde sig oprejst via bevidsthed. Vor stilling er ren neurologisk betinget og helt udenfor bevidstheden, men ikke udenfor viljen. Det er håbløst at fjerne kroniske smerter ved at rette sig op eller ændre forkerte arbejdsstillinger. Ingen har defineret rigtige arbejdsstillinger.

​Hvis oplysninger fra øjne, indre øre, hud, fodsål og muskler er korrekte og uforstyrret af bidfunktionen og hjernen kan integrere dem optimalt, har man en kropsholdning lige efter bogen også er det sjældent man har ondt i ryggen.

Hvis der kommer divergerende oplysninger, vil der komme forskelligt træk på muskler øverst og nederst i ryggen.

Det giver en mekanisk forstyrrelse som medfører smerter. Rygsmerter er en følge af mekaniske problemer med at holde kroppen oprejst. At betragte rygsmerter som fejl i led, forkerte arbejdsstillinger eller et psykisk fænomen er en faldgruppe, som har ført til katastrofer for mange mennesker og er i bund og grund resultatet af, at der ikke er blevet stillet en diagnose på årsagerne til rygsmerterne.

Alle sensoriske data i nervesystemet inducerer en rettelse i vor holdning.


Stillingen retter sig hele tiden ind efter det kroppen sanser. Mekanikken skal følge efter hvad hjernen er kodet til og ikke omvendt. Man skal ikke rette det mekaniske, men optimere de ordrer, der får muskler og led til at arbejde på den måde, de er konstrueret til.

Den komplekse aktion at stå op er ikke medfødt og derfor ikke kodet ind i vore gener, men udviklet efter fødslen. Den organisation som ligger bag stillingen og dermed vore bevægelser er fundamental for den måde hjernen arbejder på.

BEHANDLING AF RYGSMERTER

Akupunktur geninstallerer de oprindelige programmer og fjerner det, der forstyrrer programmeringen. Akupunktur er manipulation af den informationsstrøm, der konstant går til hjernen. Virkningen er specifik ud fra valg af de rigtige punkter og ikke kraften i en nål. En lille nål det rigtige sted, kan udføre mere end at lægge 3 cm under foden. En lille information det rette sted i hjernen, kan udføre den rette ordre til ryggens muskulatur. Det har en rygpatient behov for.

Øreakupunktur kan korrigere funktioner, der har med kropsstilling at gøre, og integrere dem i nervesystemet, således at vor stilling og kropsbevægelser er optimale ud fra kroppens konstruktion. Vi genetablerer muligheden for at føre næring til led, muskler og sener, via den samme informationsstrøm i et akupunkturpunkt for dit led, som hjernen giver, når der tilføres næring til et led. Det er kroppens eget sprog! Det er akupunktur.

Hvis der stadig er rygsmerter efter denne indledende behandling, stikkes i det lokale område, som har smerter. Der sættes oftest blide elektriske impulser til disse nåle, som man ligger med 20 minutter. Behandlinge af rygsmerter gentages hver måned. Korrektion af stilling og metabolisme dæmper inflammation. Inflammation er det nødvendige forsvar for at beskytte et led, der er i fare for mekanisk skade, herunder discusprolaps.


Derfor skal årsagen til inflammationen fjernes og ikke inflammationen i sig selv.

Vi interesserer os for årsagen bag dine rygsmerter.

bottom of page