top of page
Marble Surface

ANNE MARIE BERING

Grundlægger af klinikker og institutionerne NY ENERGI & WORLD MEDICINE  

Profil

Som 16-årig læste jeg en to-siders artikel i Jyllandsposten om akupunktur. Ordet akupunktur var ukendt men fascinerende, idet artiklen handlede om en kvinde, som havde fået en akupunkturnål i venstre ben, der havde fjernet hendes skuldersmerter i højre side!

 

Jeg tænke, nogen på den anden side af jorden kender en magisk forbindelse mellem et område på venstre ben og den modsatte skulder. I den tid var vi nok alle af den opfattelse, at det mest geniale som fandtes, var den vestlige lægevidenskab, som fokuserer på smerterne lokalt, men her kom noget helt andet ind i billedet, som for skuldersmerterne var en bedre løsning. Akupunkturen har et formidabelt bud på årsagen, som kommer med i historien nederst.

Mødet med akupunktur i Danmark

Som 20-årig mødte jeg en kvinde til et foredrag i Herning, som var under uddannelse i akupunktur. Jeg mødte hende aldrig igen, men det gik op for mig, at det var muligt at uddanne sig i akupunktur i Danmark. Jeg droppede ud af en anden uddannelse og fluks ind i akupunkturen og startede selvstændig klinik efter uddannelsen, selvom jeg ikke kendte andre akupunkturklinikker i Danmark.

 

Jeg havde aldrig tænkt at det kunne brødføde mig og droppede drømmen om at få eget hus og egen bil, men jeg ville være akupunktør uanset vilkårene. Derfor solgte jeg min bil, opsagde min lejlighed, flyttede hjem til mine forældre for at annullere alle udgifter. Det, der tiltrak mig ved den kinesiske akupunkturmodel var følgende:

Hvad gør kinesisk akupunktur ved skuldersmerter?

Skulderen er forbundet med alt andet i kroppen. Forestil dig en simpel version af en skulder, som en flitsbue. Buen forestiller knoglen og snoren musklerne. Hvis snoren spændes, trækker det på knoglen, fordi snoren er bundet fast på buen, men knoglen er forbundet med både skulderbladet og kravebenet, som videre forbundet med brystbenet osv. Så snart der trækkes i den ene, påvirker det den anden og hele kroppens holdning ændres.

 

Midten af kroppens tyngdepunktet forskubbes og hele den modsatte side skal kompensere, hvorfor smerterne oftest opstår der. Netop derfor behandler akupunkturen ofte i modsatte side. Den klassisk kinesiske behandling af en skulder er aldrig direkte på skulderen, men modellen er ud fra de sammenhænge kineserne har beskrevet (200BC-300AD) at finde årsagen et helt andet sted. 

Psykotraumatologi

I 2015 bankede en herre på døren i mit private hjem en onsdag aften kl. 22, hvor jeg havde gæster, der skulle undervise på min akupunkturskole dagen efter. Det viste sig at være en bekendt af disse undervisere. Den bekendte herre var ekspert i psykotraumatologi. Det fik afgørende betydning for klinikken og en ny dimension i eksempelvis skulderbehandling. I psykotraumatologien symboliserer skuldrene både “hvad der ligger tungt på skuldrene” men f.eks. også at "at række hånden frem til alle mennesker".

 

I dag er det vor erfaring, at uforklarlige skuldersmerter (de forklarlige skuldersmerter er skader og overanstrengelse, men de reparerer sig af sig selv) skyldes den historie, der ligger på skuldrene. Denne histories belastning kan elimineres helt med en fysisk og traumebaseret tilgang. 

Eksempel 1: 

En kvinde skal tage afsked med et døende barn i familien på hospitalet. Efter hospitalsbesøget havde hun en frossen skulder, som hun kom til klinikken med flere år efter. I en psykotraumatologisk behandling viste det sig, at hun ikke kunne række hånden frem og sige farvel til det døende barn. Logikken fra kroppens side var, at hvis ikke hun strakte hånden frem og sagde farvel, havde de mere tid sammen. I behandlingen rakte hun (flere år efter) hånden frem og sagde farvel. Det var hårdt. Efter denne ene behandling var skuldersmerterne reduceret med 80%. 

Eksempel 2: 

En herre kommer til behandling med en frossen skulder. Han har prøvet alt. Jeg spørger om han kan strække hånden frem mod alle i overført betydning. NEJ, sagde han og det var da forståeligt. Jeg behandlede ikke skulderen, men inviterede ham til at komme igen, når han var klar til at række hånden frem til alle mennesker.

 

I dag arbejder vi med klienter ud fra kroppens logik mere end intellektets logik. Kroppen er 100% loyal, står til rådighed 24/7, finder det bedste kompromis. Kroppen er uskyldig. Hvis det gør ondt  eller er ubehageligt et sted vil vi gerne “mute” kroppens råb i form af f.eks. smerter eller ubehag i stedet for at spørge, hvad der har været kropsligt grænseoverskridende. Kinesisk medicin (og psykotraumatologi om nødvendigt) er specialiseret i at finde årsagen til sygdomme og symptomer. Ydermere har kroppen den stærkeste medicine der findes, de selvhelbredende ressourcer. Kroppen er kodet til at helbrede sig selv. Akupunktøren skal finde ud af, hvorfor den ikke gør det. Vi leder ikke efter diagnoser, svagheder og fejl. Vi leder efter det, der forhindrer kroppen i at helbrede sig selv. 

 

Det er et fantastisk arbejde. Den personlige livshistorie kommer med i vurderingen af, hvad der er årsager til sygdomme eller hvilke sammenhænge, der ligger bag.

Eksempel 3:

 

 

 

 

 

 

 

ANNE MARIE BERING

Bragte Øreakupunktur, Posturologi og Myoreflexterapi til Danmark.

CV

UDDANNELSE

Akupunktør fra Akupunkturskolen i Danmark 1987

Changchun Universitet Kina 1990 og Nihaw Akupunkturskole 1992​

Egen klinik Ny Energi1987

Øreakupunktør, ghrundlægger af øreakupunktur-uddannelsen i Danmark 1990

Posturolog, grundlægger af posturologiuddannelsen i Danmark 1999 

Myoreflexterapeut 2011

Grundlægger af World Medicine center, København 2016

BSc Northern College of Acupuncture 2019

PgD Middlesex University, London 2020​

Forelæser på prækonference workshop 

Syddansk Universitet Odense  2018

Sigmund Freud Universitet Wien 2019

 Bit-kongres Xiang Kina 2019

Forfatter: Test din allergi og intolerance

​ISBN. 978879869259

bottom of page