top of page
Healthy at any age

KNOGLESKØRHED

Knogleskørhed skyldes svind af kalk i knoglerne, således at knoglerne bliver mere porøse med øget risiko for brud.

​Kalkstofskiftet kan ikke stå stille, enten går kalken ind i knoglerne eller ud af knoglerne. Udenfor knoglerne skaber kalken mange problemer især i muskler og skader især i blodkar.

​Kalk går ind i knoglerne: når belastning på knogler og led er optimal og når kalkstofskiftet er i balance.

Belastningen på led er optimal, når man går oprejst og rank og motionerer eller bevæger sig dagligt.


I dette tilfælde belastes led og knogler, så de tvinges til at tage næring ind, for at klare belastningen. Vores organisme bliver stærkere af at blive brugt, såfremt den bliver belastet korrekt. Belastning på knogler, giver stærkere knogler. Hvorvidt man belaster kroppen optimalt, udreder vi ved første konsultation.

​Kalkstofskiftet er i balance, når man, via især tilstrækkelige grønne grønsager, får kalk nok i kosten. Kalk binder sig bedst i knoglerne, når det ikke er forbundet med animalske proteiner, idet proteiner fra planteriget blandt andet fungerer som bindemiddel for kalk i knoglerne. Det vil sige, at grønt er bedre end mælk.

​Undervægt, tobaksrygning, stimulanser af enhver art og mangel på motion, især i barndommen, kan føre til slidgigt.

BEHANDLING VED KNOGLESKØRHED OG SLIDGIGT

  • ​Myoreflexterapi

  • Akupunktur

  • Galileotræning

  • Kosttilskud

  • Færre tomme kulhydrater


MYOREFLEXTERAPI

​Vi anvender Myoreflexterapi til behandling af slidgigt, for at rette kroppens holdning, så man belaster alle led på den rette måde. Myoreflexterapi er akupressur på meridianbaner, så dybe muskelspændinger, der oftest er kroniske, forsvinder.


AKUPUNKTUR

​Vi anvender akupunktur for at forbedre og optimere al metabolisme. Det vil sige næringsoptagelse og omsætning af både mineraler som kalk, men i høj grad også proteiner.

GALILEOTRÆNING

​Galileotræning foregår på en maskine. Det er en sideværts trappegang. Denne benyttes ved hver behandling, når man er i huset. En træning tager tre minutter, og man holder 10 minutters pause mellem hver træning. Man skal have 3-5 ture ved hver behandling.​

​KOSTTILSKUD

​D3 vitamin styrker knoglevækst.. Vores anbefaling er, at indtage 100 – 200 mcgr (ug) (4.000-8.000 i.e.) dagligt.

K2 vit. hjælper kalken væk fra blodet og ind i knoglerne. Vores anbefaling er en dagsdosis.

Magnesium forbedrer optagelsen af kalk. Vores anbefaling er en dagsdosis.

Alle produkter indtages samtidigt. Man skal ikke indtage multivitaminer ved samme måltid. Tag eventuelt én multitablet morgen og ovenstående aften.​

FÆRRE TOMME KULHYDRATER

​Tomme kulhydrater er oftest hvide. Sukker og forarbejdet hvidt mel tilfører ikke kroppen nævneværdig næring. Når disse tomme kulhydrater fordøjes, opbruges langt flere næringsstoffer fra kroppen end der tilføres. Dette fører til mangeltilstande.

Undgå hvide kulhydrater som sukker, brød, pasta, ris og kartofler. Spis helst kun sorte kulhydrater i form af sorte ris og sort brød; rugbrød. Svedjerug er bedre end sædvanlig rug. Bemærk at man anvender sovsekulør i hvidt brød, for at gøre det mørkt, læs i stedet varedeklaration og køb ren rug. Undgå spisning efter kl. 18, da dette danner syre og inflammation, som fremmer slidgigt (svind af brusk).

SEKVENSEN AF BEHANDLINGER

​Vi anbefaler at få fire behandlinger mod slidgigt kort efter hinanden, eller det antal behandlinger der skal til for at reducere smerter betydeligt. Det kunne være to gange om ugen i to uger, hvis man bor i nærheden af klinikken i Holstebro. De tilrejsende får to behandlinger på en dag, tager en bed & breakfast overnatning og får to behandlinger igen dagen efter og rejser så hjem. Dette gentages med en til to måneders mellemrum, alt efter hvor mange smerter man har.

bottom of page