top of page
Pregnant Woman in Nature

FERTILITET

HVAD KAN AKUPUNKTUR GØRE?

Akupunktur kan bringe alle ovenstående funktionelle forhold helt i orden så frugtbarheden bliver optimal. Det kan for nogle være nødvendigt at ændre kosten. Her kommer vi med et konkret individuelt bud. Det kan fremme processen at tage nogle kosttilskud. Tidshorisonten er helt individuel, men spænder fra en måned til et år, hvor man får 6 behandlinger med kort interval og herefter en månedlig behandling.

AKUPUNKTUR HOS NY ENERGI

Akupunktur er ikke en opskrift. Der stilles en individuel objektiv akupunktur-diagnose, som justeres hver eneste gang og der behandles målrettet ud fra de blokeringer, der måtte gå i vejen for fertilisering. Der er intet tilfældigt forbundet med et eneste nålestik. Hvert punkt bidrager til at komme nærmere den balance, som skal være til stede for at føre slægten videre.

​BEHANDLINGSFORLØB HOS NY ENERGI

Vi anbefaler i gennemsnit 6 behandlinger, inden man går over til en månedlig behandling. I forbindelse med insemination eller IVF ligeså 6 behandlinger inden første ægtransplantation. Hvis man er i gang og kun kan nå en behandling, er denne meget bedre end ingen behandling. Tidspunktet for behandlingerne er ikke det altafgørende, idet de ikke indgår i statistisk materiale, men hver behandling er et skridt i den rigtige retning.

Nålene placeres på ører og krop. Øre-nålene virker mens de sidder, men konstant de første 3 døgn, herefter falder aktiviteten gradvist. Nålene i kroppen virker medens de sidder. Det betyder at den fulde virkning af en behandling først er til stede en uge efter. Derfor skal vor behandling inden evt. tilbagelægning af æg ikke foretages samme dag, men 3-7 dage i forvejen. ​

KOSTTILSKUD

Inden man tager tilskud, er det vigtigt at sikre sig at tarmfloraen er intakt. I så fald vil afføringen falde mindst en gang om dagen uden problemer, med luft, ildelugt, smerter, hård eller løs afføring. Farven er mørk og afføringen​ efterlader ikke sor i toiletskålen.

Det vigtigste mineraltilskud er zink. Alle fosterskader er udryddet hos dyr, efter de har fået zink tilsat deres foder. Tag 11 mg flydende zink dgl., før og under hele graviditet og ammeperiode. Når man har zink nok, har man en god smags- og lugtesans, samt varme hænder og fødder. Vi oplever ikke at zinktabletter kan give disse betingelser, men at flydende zink kan.

D vitamin fremmer fertilitet og tages sammen med Omega 3.

Kinesiske urter har også en fremmende effekt på fertiliteten. En mild urt alle kan tåle er Replenish Essens, som anbefales før graviditet og under hele svangerskabet, såfremt andet ikke er ordineret af din akupunktør eller urtespecialist.

LIVSSTIL DER FREMMER OG HÆMMER FRUGTBARHED

Moderat motion er fremmende.

​Maraton er hæmmende, idet sporten kræver for megen energi.

Stress kan accepteres, hvis man når at falde helt ned igen hver dag.

​Undgå tamponer og spiraler, for at blod ikke stagnerer i livmoderen.

​Spis mad der fordrer god fordøjelse.

​Se på smukke ting der bringer glæde.

​Tænk positive tanker, der gør det rart at være i din krop.

Undgå rædsel f.eks. i form af skrækfilm.

​Et kærlighedsforhold der bringer glæde, er et godt bidrag.

2 STREGER…

Når graviditetstesten viser 2 streger anbefaler i en behandling hurtigst muligt, for at bidrage til optimale betingelser. Vi har flere gange oplevet at blødninger er ophørt umiddelbart efter behandlingen. Vi kan i øvrigt konstatere, om det energimæssige aspekt er i orden.

EKSEMPLER

Trine på 35 år henvendte sig til os, men hendes chancer for graviditet var så små, at en privat fertilitetsklinik i København skrev i journalen: Ingen i denne verden kan tage æg ud af disse æggestokke, som er visne.

Dette betød, at Trine gik i overgangsalderen som 18-årig og fik kun menstruation ved hormonbehandling. Har selv kun haft i alt to menstruationer som 16-årig.

Efter første akupunkturbehandling fik Trine en 5-dages menstruation og efter 5 behandlinger med en månedsmellemrum, blev hun gravid.

Egen læge ønskede ikke at lave test eller henvise til scanning, da han sagde, at det var umuligt og at der måtte være tale om et vindæg, hvilket ville føre til abort.

Trine fik dog en yderst velskabt og kvik pige.

Trine troede ikke selv på det, men overtalte os til at forsøge akupunktur, således at hun ikke 10 år senere skulle bebrejde sig selv for, at der måske havde været en mulighed med akupunktur.

EKSEMPLER

Kvinde på 38 var i behandling for psoriasis. Hun kunne ikke få børn grundet lukkede æggeledere. Hun ønskede ikke dette behandlet.

Når man behandler med akupunktur, kan sådanne ubalancer ikke gemme sig og et led i den rette behandling er, at have alle facetter med.

 

Vi fik alle facetter med, hvilket resulterede i, at de sammenvoksede æggeledere reparerede sig. Kvinden blev gravid efter 9 måneders behandling med én behandling hver måned og fik et velskabt barn.​ 9 behandlinger i alt.

 

HVAD ER ÅRSAGEN INFERTILITET

Årsager til infertilitet (ufrugtbarhed) kan være mekaniske, kemiske eller funktionelle.

De mekaniske forhold undersøges via scanninger og viser eksempelvis lukkede æggeledere eller arvæv i æggestokke, æggeleder eller livmoder.

De kemiske forhold undersøges via blodprøver og viser især, om der er ægløsning og om der produceres tilstrækkeligt med sædceller. Hvis ovenstående er i orden og man ikke bliver gravid, erklæres årsagen ukendt.

De funktionelle forhold er strømninger af energi i meridianbaner, hvis cirkulation aktiverer og opvarmer forskellige om råder i både hjerne og organer. Det resulterer i stimulering og aktivering af f.eks. hormonsystemet, således at der kan produceres æg.

 

De energimæssige forhold skaber grobund for at ægget kan fertiliseres og skaber ligeledes optimal funktion mellem livmoder og det befrugtede æg, der gør, at det befrugtede æg kan implantere sig.

Der går altid en længerevarende funktionel ubalance forud for de kemiske og mekaniske forstyrrelser. Disse forstyrrelser kan findes og behandles med akupunktur, længe inden de kan ses i blodprøver og på scanning.

Årsagerne til svigt i de funktionelle forhold har akupunkturen konkrete bud på og store resultater med.

ÅRSAGER TIL NEDSAT FRUGTBARHED

Efter de mekaniske forhold er udredet, kan vi her nævne årsager til, at den energi, der skal stimulere sædcelle og ægproduktion, skabe optimal menstruationscyklus, befrugte, fæstne, holde på og udvikle et sundt foster, ikke er optimalt til stede.

Den største årsag er at kroppen bærer på latent ubevidst stress som dræner livsenergien, det man i vestlig medicin kalder nedsat funktion i det parasympatiske nervesystem. Dvs. der er tæret alt for meget på psykiske eller fysiske ressourcer og bemærk i alt for lang tid.


Det kunne være et traume, som kroppen konstant beskytter sig imod, i så fald vil kroppen være i konstant forsvar, hvor alle sanser skærpes, hvilket giver sig udtryk i for stor følsomhed i sansesystemet, som støjfølsomhed, f.eks. lysfølsomhed, smertefølsomhed, duft- eller smags-følsomhed (hvor man pludselig udvikler allergi eller intolerance).


Kroppens forsvar består også i, at muskler, der trækker til fosterstilling, er konstant for spændte, dette giver lidt dårlig foroverbøjet holdning. Al den kraft der bruges til at vedligeholde en kronisk muskelspænding går direkte fra hormonsystemet.


Der kunne også være tale om at kroppen beskytter sig imod for mange angreb, fordi man eksempelvis har fået for mange skæld ud eller krænkelser i opvæksten.


Den energi vi anvender til at beskytte kroppen med, tages direkte fra hormonsystemet og dette kan akupunktur balancere. Der kan i enkelte tilfælde være tale om for hård sport, alt for meget overarbejde gennem for mange år, hvor man ikke når at hvile ud, inden man er på igen.

Den næststørste årsag er intolerance eller allergi. Dvs. at fordøjelsesenergien er svækket og mad virker stagnerende på energicirkulationen i hele bækkenområdet og underlivet og der dannes slim, som udflåd og klistret afføring. Årsagen hertil kan være gentagne antibiotikabehandlinger, forkert kost i det hele taget eller i forhold til individuel tolerance.


Tungen er i dette tilfælde hævet i siderne og ofte med fedtet belægning, der er hævede øjenlåg, ingen appetit om morgenen og træthed efter store måltider. Når tilstanden har stået på i al for lang tid og er blevet kronisk, skabes inflammation i indre organer, herunder livmoder og tarme og eksem eller kløe i det ydre.​​

bottom of page